Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Νερό σημαίνει υγεία, καθιστά σαφές ο ΣΕΦΥΜΕΝ

Η αξία του νερού για την ανθρώπινη υγεία καθώς και οι τρόποι προστασίας του τονίστηκαν στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού (ΣΕΦΥΜΕΝ) με θέμα: "Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού για τη διατήρηση της υγείας και της ενυδάτωσης" σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.
Όπως τόνισε σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΕΦΥΜΕΝ Κωνσταντίνος Κούτσας, η σημερινή εκδήλωση έχει ως στόχο να ενημερώσει τους καταναλωτές γύρω από τη σπουδαιότητα του πολύτιμου αυτού αγαθού αλλά και να αναδείξει τρόπους με τους οποίους μπορούμε να απολαμβάνουμε με ασφάλεια τις ευεργετικές του ιδιότητες.
"Βασική αποστολή του ΣΕΦΥΜΕΝ είναι να πείσει τους καταναλωτές ότι αξίζει να συνεχίσουν να δίνουν ένα πολύ μικρό μέρος από τις συνολικές δαπάνες του για την αγορά του δεύτερου - μετά το οξυγόνο - πολυτιμότερου στοιχείου για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί άλλωστε, πάγια θέση του Συνδέσμου πως το φυσικό μεταλλικό νερό είναι ένα προϊόν πρώτης ανάγκης, άρρηκτα συνδεδεμένο με τη διατήρηση της καλής υγείας του οποίου η κατανάλωση θα πρέπει να ενθαρρύνεται".
Από την πλευρά της η προϊσταμένη Διεύθυνσης Υγειονομικής Μηχανικής και Υγιεινής Περιβάλλοντος Υπ. Υγείας Β. Καραούλη αναφέρθηκε στα είδη νερού και ανέλυσε τις ευεργετικές ιδιότητες του φυσικού μεταλλικού νερού ενώ ο καθηγητής Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Α. Ζαμπέλας τόνισε τη συμβολή του νερού στη διατήρηση της καλής σωματικής και πνευματικής υγείας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον ομότιμο καθηγητή Υδρογεωλογίας-Τεχνικής Γεωλογίας ΕΜΠ για την προστασία των υπόγειων υδροφορέων μεταλλικών νερών.

Η σημερινή ενημερωτική εκδήλωση εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων του ΣΕΦΥΜΕΝ που έχουν ως στόχο την ουσιαστική συνεισφορά στην αναθάθμιση θεμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια του φυσικού μεταλλικού νερού, την ποιότητά του και τη συμβολή του στην καλή υγεία των καταναλωτών. Οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και αποβλέπουν στην υπεύθυνη δράση των εταιρειών που εκπροσωπεί. Σημειώνεται ότι οι εταιρείες-μέλη του ΣΕΦΥΜΕΝ αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της συνολικής εγχώριας κατανάλωσης εμφιαλωμένου νερού ενώ στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 65 εμφιαλωτήρια σε ολόκληρη τη χώρα.

Μ.Τσ.
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου