Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Επιστημονι​κό Εργαστήριο για θέματα Διαχείριση​ς Υδατικών Πόρων

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2013

2ο Επιστημονικό Εργαστήριο για θέματα Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του ΥΠΕΚΑ και την Πρεσβεία του Ισραήλ

Η συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ σε επιστημονικό επίπεδο είναι συνεχής, σε ζητήματα διαχείρισης υδατικών πόρων, ενέργειας και σε αντίστοιχες διαθέσιμες τεχνολογίες στον τομέα προστασίας του περιβάλλοντος. Μάλιστα, η στενή συνεργασία των δύο πλευρών εισήχθη σε νέες βάσεις το 2012 με την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης (MoU) μεταξύ του Υπουργείου Περιβαλλοντικής Προστασίας του Κράτους του Ισραήλ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το οποίο κυρώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή (Ν. 4156/2013, ΦΕΚ Α΄ 122).
Παράλληλα, με την διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας, τη συμμετοχή σε διεθνές συνέδριο (WATEC) και τις αμφότερες επισκέψεις σε εγκαταστάσεις εφαρμογής τεχνολογιών αιχμής των δύο χωρών στη διάρκεια του 2011-2012, επιβεβαιώθηκε ένα πλαίσιο προτεραιοτήτων και συνεργασίας, τόσο σε τεχνικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο, μεταξύ των δύο πλευρών.
Επιπλέον, στις 8 Αυγούστου 2013 υπεγράφη Τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) μεταξύ της Ελλάδος, της Κύπρου και του Ισραήλ για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της Ενέργειας (Ενεργειακές Υποδομές, Έρευνα και Ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Φυσικοί Πόροι), της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων.
Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΕΚΑ - διά της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων - και η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα σας προσκαλούν στο 2ο Επιστημονικό Εργαστήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013, στις 10.00 πμ στο Αμφιθέατρο του ΥΠΕΚΑ, με ομιλητή τον Dr. OferDahanτου Ινστιτούτου Zuckerberg για Υδρολογική Έρευνα του Πανεπιστημίου Μπεν Γκουριόν στο Νέγκεβ, τμήμα Περιβαλλοντικής Υδρολογίας και Μικροβιολογίας, με θέμα : «Grand challenge: Bridging the Gap between Available Water and Water Demand From innovations to Water Technologies - the Israeli experience».
Την έναρξη των εργασιών του 2ου Εργαστηρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Αναπληρωτής Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρέσβης του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ και ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων κ. Κωνσταντίνος Τριάντης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου