Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Κίνδυνος για πλημμύρες στην Ηλεία από την υπερχείλιση του Λάδωνα


Στα όρια της υπερχείλισης βρίσκεται η στάθμη του νερού στην τεχνητή λίμνη του Λάδωνα από το απόγευμα, και ανά μία ώρα ανεβαίνει κατά δύο εκατοστά.
Αυτό είναι και το σοβαρότερο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, μεταξύ των μικροπροβλημάτων με κατολισθήσεις μικρής έκτασης σε δευτερεύοντες δρόμους του οδικού δικτύου στην περιοχή της Γορτυνίας, αλλά και της Μεγαλόπολης στο δρόμο προς Νέδα.

Λίγο μετά τις 6.00 το απόγευμα της Παρασκευής, άνοιξε η μικρή υπερχείλιση στο φράγμα του Λάδωνα και τεράστιες ποσότητες νερού διαφεύγουν στον ποταμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες στο κάμπο της Ηλείας, όπου τις πρώτες πρωινές ώρες θα φτάσουν αυξημένες ποσότητες νερού μέσω του Αλφειού ποταμού, που ήδη είναι φουσκωμένος.
Ήδη, στην περιοχή της Ηλείας οι παραποτάμιες περιοχές έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ σε ότι αφορά το φράγμα του Λάδωνα, με το άνοιγμα της μικρής υπερχείλισης υπάρχει σημαντική εκτόνωση κι εκτιμάται ότι δεν θα ανοίξει η μεγάλη υπερχείλιση, αφού για να συμβεί αυτό απαιτείται να αυξηθεί η στάθμη κατά 40 εκατοστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου