Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνη άνοδος της στάθμης των ποταμών στον Έβρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται η πολιτική προστασία και οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, καθώς το ύψος της στάθμης των ποταμών παραμένει για δεύτερη μέρα πάνω από το όριο συναγερμού αντοχής των αναχωμάτων.
Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στον σταθμό των Κομάρων το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,50μ., δηλαδή 30 εκ., πάνω από το όριο συναγερμού, στο Πύθιο η στάθμη άγγιξε το όριο συναγερμού που είναι τα 5,70 μέτρα, ενώ στο Πέταλο ξεπέρασε το όριο επιφυλακής που είναι τα 5,60 μέτρα.
Η αιτία βρίσκεται στις συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών που είχαν ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση των δυο μεγάλων φραγμάτων της Βουλγαρίας, Στουντέν Κλάντενετς και Ιβαήλοβγκραντ, και τη διοχέτευση μεγάλου όγκου νερού στην ελληνική κοίτη.
Επιπλέον εξαιτίας των βροχοπτώσεων έχουν προκληθεί και αρκετές πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο του Τυχερού Έβρου, καθώς και σε άλλες παρέμβριες περιοχές.
Τέλος να σημειωθεί ότι λόγω της έντονης χιονόπτωσης απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στο επαρχιακό δίκτυο του βορείου Έβρου, κυρίως στην Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο.
 
Πηγή:  Piazza del Popolo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου