Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Μεγάλες καταστροφές σε Σύμη και Κάσο


Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στις 21-11-2012 σε Σύμη και Κάσο από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε και τα δύο νησιά. Οι δρόμοι στη Σύμη μετατράπηκαν σε χείμαρρους και σημειώθηκαν κατολισθήσεις σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, ενώ και στην Κάσο ανάλογο το σκηνικό, όπου ξεχείλισαν τα τρία ποτάμια και κατεστράφη μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, με κυριότερα προβλήματα στο Αρβανιτοχώρι.

Όπως δήλωσε στον Ρ/Σ SKY ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας η έντονη νεροποντή ξεκίνησε νωρίς το πρωί και παρότι δεν ήταν μεγάλης διάρκειας, ήταν αρκετή ώστε να προκληθούν πολλές καταστροφές και να υπάρχουν συνεχείς διακοπές στην ηλεκτροδότηση και την κινητή τηλεφωνία.
Ο αντιδήμαρχος Κάσου κ. Κουριαντάκης δήλωσε στον SKY ότι σήμερα αποκατάσταθηκε η οδική σύνδεση του νησιού κι ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές σε σπίτια κι επιχειρήσεις, ενώ ζητήθηκε η παρέμβαση της Πολιτικής Προστασίας. “Θυμηθήκαμε τον Οκτώβρη του 1994 και τον Δεκέμβριο του 2002 με τις τότε πλημμύρες και τις καταστροφές που έπληξαν το νησί μας και παρότι χθες δεν είχε μεγάλη διάρκεια η βροχή ήταν αρκετή για να γίνουν τόσες ζημιές” είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος.

πηγή: http://i12.gr/?p=12594

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου