Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ημερίδα «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ»

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση-συζήτηση για την επαπειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27/2 στις 8μ.μ. στο  Στέκι του ‘Λιμανιού της Αγωνίας’, Πραξιτέλους 78 & Βενιζέλου, στον Πειραιά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή  40λεπτης περίληψης του ντοκιμαντέρ «Water makes money« που παρουσιάζει  τις επιπτώσεις  που είχαν οι ιδιωτικοποιήσεις  των υπηρεσιών ύδρευσης σε χώρες της Ευρώπης καθώς και την τάση επαναδημοτικοποίησης των υπηρεσιών, ύστερα από αυτές τις αρνητικές εμπειρίες.
Στη συνέχεια, μέλη του SAVEGREEKWATER – της πρωτοβουλίας για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα-και εκπρόσωποι των εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ θα ενημερώσουν για την άμεση ‘μνημονιακή’  απειλή  ιδιωτικοποίησης του νερού, αρχικά της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας , με τελευταία εντυπωσιακή εξέλιξη στο μέτωπο αυτό την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα, αλλά και τις κινήσεις που κάνουν προκειμένου να εξουδετερωθεί αυτή η απειλή..
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από άλλους καλεσμένους και στη συνέχεια θα υπάρξει αρκετός χρόνος για ανοιχτή συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Διοργάνωση:
Λιμάνι της αγωνίας

Πηγή: SAVEGREEKWATER communication team

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου