Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Η κοινή γνώμη “κουλάρει” με την Κλιματική Αλλαγή “φρικάρει” με την οικονομική κρίση

Σε χαμηλό 20ετίας διαμορφώνονται οι ανησυχίες της κοινής γνώμης για το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής με την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση να συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, ατμοσφαιρική ρύπανση, νερό και εξαφάνιση ζωικών ειδών είναι “πολύ σοβαρά” θέματα για λιγότερους ανθρώπους από κάθε άλλη φορά τα τελευταία 20 χρόνια.
Στην έρευνα συμμετείχαν 22.812 άνθρωποι από 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Βρετανία και οι ΗΠΑ.
Παρά τις συνεχείς έρευνες και τις ενέργειες ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης μόνο το 49% των ερωτηθέντων θεώρησε ως “πολύ σοβαρό” ζήτημα την κλιματική αλλαγή, πολύ λιγότεροι απ’ ότι στις απαρχές της κρίσης το 2009.
Η ανησυχία για την κλιματική αλλαγή περιορίστηκε όχι μόνο στις βιομηχανικές χώρες αλλά και στο αναδυόμενες οικονομίες όπως η Βραζιλία και η Κίνα.
Μεγάλες, διεθνείς περιβαλλοντικές οργανώσεις όπως το WWF και η Greenpeace αποδίδουν τα αποτελέσματα στην έλλειψη πολιτικής βούλησης και στη μη επίτευξη συμφωνιών σε διεθνές επίπεδο για την ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής.
Ο Νταγκ Μίλερ, πρόεδρος της εταιρείας GlobeScan Radar που διενήργησε την έρευνα τόνισε πως “ενώ τα στοιχεία της καταστροφής του περιβάλλοντος είναι αδιαμφισβήτητα, η έρευνα δείχνει ότι η οικονομική κρίση και η έλλειψη ισχυρής πολιτικής βούλησης απομακρύνει την κοινή γνώμη από το πρόβλημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου