Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Εντυπωσιακό!!! Δείτε πως άλλαξε η γη μέσα σε λίγα χρόνια


Απίστευτη εφαρμογή από την Google

Μια απίστευτη εφαρμογή που αποκαλύπτει όλες τις αλλαγές που έχουν γίνει στον πλανήτη μας τα τελευταία 28 χρόνια, δημιούργησε η Google. Κάνοντας κανείς μια μικρή περιήγηση στον κόσμο, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής μπορεί να δει τα τεχνητά νησιά στο Ντουμπάι να... εμφανίζεται, το δάσος στον Αμαζόνιο να... εξαφανίζεται, αλλά και την... Αθήνα να εξαπλώνεται!
Οι δημιουργοί της συγκεκριμένης εφαρμογής χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Google map αλλά και εικόνες που συνέλεξε ο δορυφόρος Landsat από το 1982 ως το 2012, ενώ για την κατασκευή της συνεργάστηκαν με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, τη ΝΑSA και το περιοδικό TIME.
«Σήμερα, σας δίνουμε την ευκαιρία να επιστρέψετε στο παρελθόν και να δείτε όλες τις αλλαγές που έγιναν στην επιφάνεια της Γης μέσα στο χρόνο» δήλωσε η Ρεμπέκα Μουρ, μηχανολόγος μηχανικός της Google.
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την οικοδομική δραστηριότητα στο Λας Βέγκας:

Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε πώς εξαφανίστηκαν τα δάση στον Αμαζόνιο:
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το λιώσιμο των πάγων στην Αλάσκα:
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε καρέ καρέ την εξάπλωση του αρδευτικού συστήματος στη Σαουδική Αραβία:
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε τα τεχνητά νησιά στο Ντουμπάι να ξεφυτρώνουν:
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την εξαφάνιση της λίμνης Ούρμια στο Ιράν:
Πατήστε πάνω στην παρακάτω εικόνα για να δείτε όλες τις αλλαγές που έγιναν στην Ελλάδα τα τελευταία 28 χρόνια (πατήστε πάνω στο πλην στη μπάρα αριστερά για να μεταφερθείτε στον παγκόσμιο χάρτη και στη συνέχεια εστιάστε στην Ελλάδα και σε κάθε περιοχή της για να δείτε όλες τις αλλαγές):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου