Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

"H Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη"

Ο τεχνικός σύμβουλος της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΕΔΕΥΑ), Ανδρέας Αγγελάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σ΄ολόκληρη την Ευρώπη, στη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Συμμαχία για το Νερό".
«Η Ελλάδα έχει την καλύτερη ποιότητα νερού σε όλη την Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες βροχοπτώσεις σημειώνονται στη Δυτική Ελλάδα και θα πρέπει να αξιοποιηθεί ανάλογα αυτό το γεγονός.
Πρέπει να κάνουμε μικρά έργα για να αξιοποιήσουμε τους μη συμβατικούς υδατικούς πόρους. Και αυτό το στηρίζω στο γεγονός ότι όλο το νερό που καταναλώσουμε δεν χρειάζεται να είναι πόσιμο», είπε ο κ. Αγγελάκης.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε, ο άνθρωπος δαπανά για τις ανάγκες του πολλά λίτρα, αλλά μόνο το 47% του νερού πρέπει να είναι πόσιμο και το υπόλοιπο 53% μη πόσιμο. Επισήμανε ακόμα, ότι το 2050 τα 2/3 του νερού θα είναι ελλειμματικό σε πολλές χώρες, άρα θα πρέπει να βρεθούν τρόποι εξοικονόμησης, ενώ και στην Ελλάδα η κατάσταση θα δυσκολέψει,καθώς ο πληθυσμός αναμένεται να παραμείνει στις μεγάλες πόλεις.
Η διήμερη συνάντηση διοργανώνεται από το Δίκτυα "ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS" και "Ελληνικών Πράσινων Πόλεων" και την Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Χάινριχ Μπελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου