Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη – Έξι νεκροί δεκάδες αγνοούμενοι

Έξι νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμή απολογισμός από τις πλημμύρες που συγκλονίζουν την κεντρική Ευρώπη.
Αποτέλεσμα πρωτοφανών βροχοπτώσεων, οι πλημμύρες στην Τσεχία έχουν απομακρύνει από τις κατοικίες τους 2700 κατοίκους της Βοημίας, πέντε άνθρωποι έχουν αναφερθεί νεκροί, ενώ κινδυνεύει ακόμα και το ιστορικό κέντρο της Πράγας εξαιτίας της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού Μολδάβα.
Μάλιστα, 2000 στρατιώτες έχουν αναλάβει το έργο εγκατάστασης αντιπλημμυρικών φραγμάτων στην τσεχική πρωτεύουσα και ιδίως σε τουριστικές περιοχές.
Η Τσεχία έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τον πρωθυπουργό Πετρ Νέτσας, να υπόσχεται 11,6 εκατ. Ευρώ για τις προσπάθειες αρωγής και αποκατάστασης.
Ένας ακόμα νεκρός έχει αναφερθεί στην Αυστρία, κοντά στο Σάλτσμπουργκ, ενώ τα επίπεδα των υδάτων ανέβηκαν σε Γερμανία και Πολωνία.
Προβλήματα σημειώνονται ακόμα σε  Ελβετία και Πολωνία, όπου ποταμοί και φράγματα υπερχείλισαν, ενώ δρόμοι και τμήματα των σιδηροδρομικών δικτύων βρέθηκαν κάτω από το νερό, ενώ σε κατάσταση συναγερμού τέθηκε και η Ουγγαρία.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου