Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ανεμοθύελλα σαρώνει τη Σκωτία – Μπλακ-άουτ σε 100.000 νοικοκυριά, ένας νεκρός

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν σήμερα Πέμπτη (4/12) τη Σκωτία προκαλώντας τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά και τη ματαίωση σιδηροδρομικών συγκοινωνιών και αεροπορικών δρομολογίων.
Σύμφωνα με το BBC, περίπου 100.000 νοικοκυριά έχουν μείνει  χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Σκωτία, ενώ οι μετεωρολογικές προβλέψεις σε ορισμένες περιοχές αναφέρουν ότι η άνοδος της στάθμης της θάλασσας μπορεί να φθάσει στα επίπεδα του 1953 όταν είχαν σημειωθεί καταστροφικές πλημμύρες.
Οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν κυρίως τις περιοχές της βόρειας Σκωτίας, τα περίφημα Χάϊλαντς όπου καταγράφηκαν άνεμοι ταχύτητας 187 χλμ/ώρα.
Ο Μάρκ Μπέκερ, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος της Σκωτίας, προειδοποίησε για κίνδυνο πλημμυρών σε παράκτιες περιοχές, ενώ η Traffic Scotland συμβούλεψε τους οδηγούς να αποφύγουν τις μετακινήσεις σε ορισμένες περιοχές χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες ως “εξαιρετικά επικίνδυνες”.
Μάλιστα ένας οδηγός φορτηγού σκοτώθηκε όταν το όχημά του έπεσε πάνω σε δυο αυτοκίνητα κοντά στο Εδιμβούργο και τουλάχιστον δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την πτώση δέντρων.
Οι ισχυροί άνεμοι πλήττουν επίσης περιοχές στη νότια Ουαλία και περιοχές της νότιας Αγγλίας.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου