Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Siemens: Πώληση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων υδάτινων πόρων στην ΑΕΑ Investors

Μέρος των δραστηριοτήτων της, που σχετίζονται με τη διαχείριση υδάτινων πόρων, πωλεί η Siemens σε κεφάλαια που διαχειρίζεται η AEA Investors LP.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η AEA Investors LP αποκτά τις λύσεις για τη διαχείριση δημοτικών και βιομηχανικών υδάτινων πόρων και λυμάτων που διέθετε η Επιχειρηματική Μονάδα Water Technologies της Siemens, καθώς και τις σχετικές υπηρεσίες, έναντι σχεδόν 640 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται πως η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

«Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη συμφωνία με την ΑΕΑ καθώς πρόκειται για έναν αγοραστή με εμπειρία στις βιομηχανικές επενδύσεις ο οποίος θέλει να συνεχίσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της μονάδας Water Technologies και να καλλιεργήσει τις ήδη υπάρχουσες σχέσεις με τους πελάτες. Στη Siemens, στο μέλλον θα εστιάσουμε τις δραστηριότητές μας που σχετίζονται με τη διαχείριση υδάτινων πόρων σε λύσεις που είναι ευθυγραμμισμένες με τις βασικές ηλεκτροτεχνικές δεξιότητές μας στις τεχνολογίες αυτοματισμού και τεχνολογιών μετάδοσης κίνησης» δήλωσε ο Siegfried Russwurm, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Siemens και Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Βιομηχανίας της εταιρείας.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Siemens αποφάσισε να αναδιοργανώσει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες που σχετίζονται με τη διαχείριση υδάτινων πόρων και να εστιάσει στις λύσεις για τον έλεγχο και τη διαχείριση των δημοτικών και των βιομηχανικών εφαρμογών υδάτινων πόρων. Οι εφαρμογές υδάτινων πόρων της εταιρείας στη βιομηχανία διαχείρισης πετρελαίου και φυσικού αερίου, παραμένουν στον Τομέα Ενέργειας. Έχουμε αναπτύξει σημαντικές συνέργειες για αυτές τις λύσεις ενώ εντοπίζονται και σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης μέσα στο πλαίσιο του Περιβαλλοντικού Χαρτοφυλακίου της Siemens. Για παράδειγμα, οι συγκεκριμένες λύσεις χρησιμοποιούνται από τις δημοτικές εγκαταστάσεις διαχείρισης λυμάτων και υδάτινων πόρων καθώς και απο βιομηχανικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ πεδίο τομέων – όπως η αυτοκινητοβιομηχανία, η εξόρυξη μετάλλων, τα χημικά προϊόντα, η κατασκευή ηλεκτρονικών προϊόντων, το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο καθώς και η παραγωγή φαγητού, ποτών και φαρμακευτικών ειδών.

Ο αριθμός των συνεργειών μεταξύ των προσφορών της Επιχειρηματικής Μονάδας Water Technologies της Siemens και των υπόλοιπων λύσεων που περιλαμβάνονται στο βιομηχανικό χαρτοφυλάκιο της εταιρείας είναι περιορισμένος, καθώς η τεχνογνωσία στη διαχείριση υδάτινων πόρων εντοπίζεται κυρίως σε εξειδικευμένους τομείς της χημείας. Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος των συγκεκριμένων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων είναι προσανατολισμένο στα πρότυπα της Βορείου Αμερικής. Η Επιχειρηματική Μονάδα Water Technologies της Siemens διαθέτει σχεδόν 4.000 εργαζόμενους, τα τρία τέταρτα των οποίων βρίσκονται στη Βόρειο Αμερική.


Πηγή:www.capital.gr

 Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου