Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Η πολική δίνη πάγωσε τους καταρράκτες του Νιαγάρα (video)

Ο ψυχρός αρκτικός αέρας που προκάλεσε ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών στις ΗΠΑ πάγωσε τους καταρράκτες τους Νιαγάρα στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.
Το ψύχος μετέτρεψε τους καταρράκτες σε μια γέφυρα πάγου, ενώ οι Αρχές σήμαναν συναγερμό για πλημμύρες εξαιτίας του πάγου σε δυο νησιά στην περιοχή.
Τουρίστες έσπευσαν στους καταρράκτες για να θαυμάσουν το μαγικό τοπίο.
«Ερχόμαστε εδώ το καλοκαίρι και όχι τόσο συχνά τον χειμώνα. Όταν όμως μάθαμε ότι οι καταρράκτες πάγωσαν είπαμε να έρθουμε για να τους δούμε από κοντά. Είναι μια υπέροχη μέρα», είπε ένας τουρίστας.

«Υπέροχο θέαμα. Είπαμε να έρθουμε να δούμε τους καταρράκτες πριν λιώσουν οι πάγοι», δήλωσε ένας άλλος επισκέπτης.
Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι καταρράκτες του Νιαγάρα μετατρέπονται σε πάγο.
Στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα ορισμένοι τουρίστες διέσχισαν παγωμένες γέφυρες που είχαν σχηματιστεί στους καταρράκτες.
Ωστόσο, μετά τον θάνατο τριών τουριστών το 1912 οι Αρχές απαγόρευσαν στους επισκέπτες να διασχίζουν τους καταρράκτες, είτε σε συνθήκες πάγου είτε όχι, και οι τουρίστες μπορούν μόνο να ατενίζουν την υπέροχη θέα από ασφαλή απόσταση.
Σημειώνεται ότι η πολική δίνη που πλήττει τις ΗΠΑ έχει προκαλέσει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών, χαμηλότερων ακόμα και από αυτών που καταγράφονται στον πλανήτη Άρη.
Από το ψύχος περισσότερο πλήττονται οι μεσοδυτικές πολιτείες, με τον υδράργυρο στη Μινεσότα να πέφτει στους -38.
Το ρομποτικό σκάφος Curiosity της NASA στέλνει καθημερινά δεδομένα για τις θερμοκρασίες στον Άρη, οι οποίες κυμαίνονται, βάσει των μετρήσεων, μεταξύ -25 και -31 βαθμών Κελσίου.
Πάνω από 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις ΗΠΑ λόγω του πρωτοφανούς ψύχους.


www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου