Σάββατο, 2 Αυγούστου 2014

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας απειλεί τα νησιά των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων

Ο εφιάλτης της λειψυδρίας απειλεί τα νησιά των Μικρών Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, ενώ οριακά είναι τα αποθέματα ακόμα και στη Μύκονο.
Το «κύμα» των τουριστών, σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση έργων και τον καθαρισμό μονάδων αφαλατώσεων αποτελούν το λόγο που πλέον τα αποθέματα νερού είναι σε οριακό σημείο για αρκετά νησιά. Την ίδια ώρα υπάρχουν περιπτώσεις όπως εκείνη που βιώνουν οι κάτοικοι και επισκέπτες στη Σχοινούσα, όπου η υδροδότηση γίνεται με... δελτίο.
Τα νησιά που είναι στο «κόκκινο» είναι τα Κουφονήσια, η Αμοργός, η Κίμωλος, η Πάτμος, οι Αρκιοί, η Σύμη, η Λέρος και το Καστελόριζο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους». Στη Σχοινούσα, οι μονάδες αφαλάτωσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας, καθώς η παλιά δεν έχει συντηρηθεί και η νέα δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη. Ετσι, τον Ιούλιο η τροφοδοσία γινόταν για ένα περίπου δίωρο κάθε ημέρα και όχι σε όλα τα σπίτια, αλλά ανάλογα με την περιοχή και το υψόμετρο.
Στη Μύκονο από την άλλη, το πρόβλημα φαίνεται πως έχει ξεπεραστεί προς το παρόν, με την ενοικίαση και λειτουργία δύο μονάδων αφαλάτωσης 2.000 κυβικών που ήδη βρίσκονται στο νησί.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου