Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Εκδήλωση Ιδρύματος Μποδοσάκη "Κοινωνία των Πολιτών" στην Αλεξανδρούπολη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από τη Θεσσαλονίκη η ανακοίνωση των δυο νέων ανοιχτών προσκλήσεων ενδιαφέροντος του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες»


Αθήνα, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Από τη Θεσσαλονίκη και το φιλόξενο χώρο του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, το Ίδρυμα Μποδοσάκη ξεκινά στις 22 Σεπτεμβρίου 2014 ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε όλη την Ελλάδα, ώστε να ενημερώσει τους εκπροσώπους των ελληνικών ΜΚΟ για τη στρατηγική του για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών καθώς και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να λάβουν επιχορήγηση μέσω των δυο νέων ανοιχτών προσκλήσεων ενδιαφέροντος του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Ειδικότερα, οι δυο νέες ανοιχτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος προς ΜΚΟ, αφορούν, στην «Προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», και στην «Ενδυνάμωση δομών και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΚΟ και προώθηση ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος για την κοινωνία των πολιτών». Το συνολικό ύψος της επιχορήγησης από τις δυο αυτές προσκλήσεις ενδιαφέροντος ανέρχεται στα 2,6εκ ευρώ, ενώ το συνολικό ύψος της επιχορήγησης προς ΜΚΟ από το πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» θα φθάσει τα 7,3εκ ευρώ.
Με αφορμή την ανακοίνωση αυτή, αλλά επίσης επιθυμώντας να προκαλέσει μια ευρύτερη συζήτηση για τη σημασία της Κοινωνίας των Πολιτών στη χώρα μας, το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα επισκέψεων σε 6 πόλεις της Ελλάδας, με πρώτο σταθμό της Θεσσαλονίκη, στις 22/9. Ακολουθούν η Λάρισα (24/9), τα Ιωάννινα (26/9), η Αλεξανδρούπολη (1/10), το Ηράκλειο Κρήτης (3/10) και τελευταίος σταθμός η Αθήνα (7/10). Οι λεπτομέρειες των επισκέψεων έχουν ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα www.weareallcitizens.gr και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του προγράμματος.

Σχετικά με το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του ΕΟΧ:

Ο Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος (ΕΟΧ) ενώνει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις τρεις χώρες της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία στην Ενιαία Αγορά. Ο Ευρωπαϊκός Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του ΕΟΧ ιδρύθηκε το 1994, με σκοπό τη μείωση των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων στην Ευρώπη και την ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των κρατών δικαιούχων και των κρατών δωρητών. Για την περίοδο 2009 – 2014, ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ διαθέτει κονδύλια συνολικού ύψους €1,79δις, με τη Νορβηγία να συνεισφέρει το 97% του συνολικού ποσού. Οι δωρεές αφορούν ΜΚΟ, ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, καθώς και το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 12 πιο πρόσφατες χώρες-μέλη της Ε.Ε., στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Η συνεργασία με τους φορείς των χωρών του ΕΟΧ είναι ευρύτατη και οι συναφείς δραστηριότητες έχουν ορίζοντα υλοποίησης το 2016. Βασικοί τομείς υποστήριξης είναι το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή, η έρευνα και οι υποτροφίες, η κοινωνία των πολιτών, η υγεία, η ισότητα των φύλων, η δικαιοσύνη και η πολιτιστική κληρονομιά. Δείτε περισσότερα στο http://eeagrants.org/

Σχετικά με το Ίδρυμα Μποδοσάκη:

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς κοινωφελείς οργανισμούς στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1973 από τον Πρόδρομο Μποδοσάκη - Αθανασιάδη, ο οποίος αποφάσισε να διαθέσει την περιουσία του για την ενίσχυση και προώθηση της εκπαίδευσης, , της υγείας, και της προστασίας του περιβάλλοντος. Επιπλέον, το Ίδρυμα υποστηρίζει ΜΚΟ που εργάζονται με κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. Το Ίδρυμα Μποδοσάκη έχει βαθιά γνώση του κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού τομέα στην Ελλάδα και από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι σήμερα έχει διαχειριστεί περισσότερα από €300 εκατομμύρια, που έχουν δαπανηθεί δίνοντας έμφαση στη μείωση της ανισότητας των ευκαιριών, στην εκπαίδευση των νέων, στη βελτίωση ιατρικών και ερευνητικών υποδομών και στην προώθηση της προστασίας του περιβάλλοντος. Δείτε περισσότερα στο www.bodossaki.gr

Για περισσότερες πληροφορίες:

Μαρία Φωλά, Υπεύθυνη Επικοινωνίας, 6972 004 280, mfola@bodossaki.gr

Μαρίνα Τομαρά, Τμήμα Επικοινωνίας, 2103257776, marina.tomara@bodossaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου