Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΚΑΠΕ: ημερίδα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων στη Μεσόγειο

Το πιλοτικό έργο της Ενεργειακής αναβάθμισης των Φοιτητικών Εστιών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή είναι ανάμεσα στις δράσεις που θα παρουσιασθούν σε ημερίδα που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΠΑΜΘ) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ).
Η εκδήλωση με θέμα: «Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Αειφορία σε κτίρια και κοινότητες στη Μεσόγειο – Προκλήσεις και προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza (Σύνταγμα) στην Αθήνα.
Η ημερίδα πραγματοποιείται στo πλαίσιο της ολοκλήρωσης του στρατηγικού Ευρωπαϊκού έργου ELIH-MED (Ενεργειακή αποδοτικότητα σε κοινωνικές κατοικίες στη Μεσόγειο), που είχε ως κύριο στόχο τον προσδιορισμό και την πιλοτική εφαρμογή σε ευρεία κλίμακα, αποδοτικών τεχνικών λύσεων και καινοτόμων χρηματοδοτικών μηχανισμών για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών ενοίκων χαμηλού εισοδήματος στη Μεσόγειο. Κατά τη διάρκειά της θα παρουσιαστούν δράσεις που υλοποιήθηκαν από συμμετέχοντες εταίρους του έργου ELIH-MED, καθώς και οι τάσεις και προκλήσεις, σε Μεσογειακό και Ευρωπαϊκό επίπεδο, για τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και αειφορίας κτιρίων και κοινοτήτων.

Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπροσώπους της  τοπικής αυτοδιοίκησης και δημοσίων / ιδιωτικών φορέων που εμπλέκονται στη διαμόρφωση στρατηγικών και σχεδίων δράσης για την ενεργειακή αποδοτικότητα και την αειφορία των κτιρίων σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. Παράλληλα, αφορά επαγγελματίες του κτιριακού τομέα που δραστηριοποιούνται στους τομείς του ενεργειακού-αειφόρου σχεδιασμού και της κατασκευής κτιρίων, καθώς και των καινοτόμων εφαρμογών για “έξυπνα” κτίρια και πόλεις.
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής που βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://goo.gl/forms/j3qpqvahPg

Για περισσότερες πληροφορίες για το έργο ELIH-MED, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του έργου: www.elih-med.eu.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου