Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κλίμα: η Ελλάδα προετοιμάζεται για τη διάσκεψη του Παρισιού

Μια εποικοδομητική συζήτηση με μέλη της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής, είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννης Τσιρώνης, ενόψει της 21ης Διάσκεψης για το Κλίμα στο Παρίσι.
Πιο συγκεκριμένα, ο υπ. αν. ΠΑΠΕΝ συναντήθηκε με τον ακαδημαϊκό, επόπτη του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμόσφαιρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών, καθηγητή Χρήστο Ζερεφό, τον καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναστάσιο Ξεπαπαδέα, και την κ. Θεοδώρα Αντωνακάκη, εκ μέρους της Τράπεζας της Ελλάδος, στο πλαίσιο εντατικής προετοιμασίας και συμβολής της χώρας μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο μιας πολύ σοβαρής επεξεργασίας που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία της Ακαδημίας Αθηνών και της Τράπεζας της Ελλάδος, με σκοπούς αφενός την αποτίμηση της κλιματικής αλλαγής -περίπου στα 700 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το έτος 2100- και αφετέρου για έργα πρόληψης που πρέπει να γίνουν προκειμένου να μειωθούν αυτές οι επιπτώσεις.
Όπως δήλωσε σχετικά ο υπ. αν. ΠΑΠΕΝ, “Αυτή τη στιγμή κάνουμε μια υπερπροσπάθεια προετοιμασίας εν όψει της 21ης Διάσκεψης για το Κλίμα που θα γίνει φέτος στο Παρίσι”.
“Η Ελλάδα θα συμμετάσχει με βάση τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που έχει στο σύνολό της η Ευρωπαϊκή Ένωση”, υπογράμμισε ο κ. Τσιρώνης.
Σημειώνεται ότι, η 21η Διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Δεκέμβριο διαφαίνεται κρίσιμη, καθώς πρέπει να καταλήξει σε μια διεθνή συμφωνία για το κλίμα και συγκεκριμένα στοχεύει στην συγκράτηση της αύξησης της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από τους δύο βαθμούς Κελσίου πάνω από τα επίπεδα της προβιομηχανικής εποχής.
Στη βάση των εργασιών της COP20 στη Λίμα, η 21η Διάσκεψη θα πρέπει να καταλήξει σε ένα σύνολο αποφάσεων με κορωνίδα μια φιλόδοξη και δεσμευτική συμφωνία για την αντιμετώπιση της πρόκλησης της κλιματικής μεταβολής, η οποία θα έχει εφαρμογή σε όλες χώρες.

www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου