Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

To 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 17 Μαΐου

Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου στον Πολυχώρο Πολιτισμού και Αθλητισμού "WE" και στo Περίπτερο 8 της «ΔΕΘ-HELEXPO», θα πραγματοποιηθεί το πρώτο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας στην Θεσσαλονίκη (Τhessaloniki Science Festival), ακολουθώντας την επιτυχημένη διοργάνωση και την ενθουσιώδη ανταπόκριση του κοινού στα δύο AthensScienceFestival.
Με στόχο την επικοινωνία της επιστήμης στο ευρύ κοινό, το φεστιβάλ αποτελεί ένα πολιτιστικό δρώμενο στο κέντρο της πόλης που αφορά όχι μόνο την επιστήμη αλλά και την τεχνολογία, την καινοτομία και την τέχνη.
Το Thessaloniki Science Festival συνδιοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό "Επιστήμη Επικοινωνία - SciCo", το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την ΔΕΘ-HELEXPO, τον Πολυχώρο Αθλητισμού και Πολιτισμού "WE", και την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών.
Ενήλικες και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να αναρωτηθούν και να δώσουν επιστημονικές απαντήσεις, να συζητήσουν με επιστήμονες, να πειραματιστούν, να παίξουν, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες διαλέξεις και debates.
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε διαδραστικά εκθέματα, debates, επιστημονικά πειράματα, εργαστήρια και workshops, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παραστάσεις επιστημονικού θεάτρου, ντοκιμαντέρ και μαθητικούς διαγωνισμούς.

Το 1ο Thessaloniki Science Festival είναι μια πλατφόρμα επικοινωνίας ανάμεσα στην επιστήμη και στο κοινό, αλλά και μια καινοτομία στο χώρο της επικοινωνίας της επιστήμης. Το φεστιβάλ υποστηρίζει, ως Χορηγός Επικοινωνίας, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr), προβάλλοντας τις σχετικές δράσεις και εκδηλώσεις στους δικτυακούς τόπους, τα social media και το eNewsletter του.
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη και οι ώρες λειτουργίας είναι τις καθημερινές 9πμ - 10μμ και Σαββατοκύριακο 11πμ - 10μμ. Για σχολικές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δημήτρη Μουστάκα στο τηλέφωνο 6974 161166 ή την Βικτώρια Κυριάκη στα τηλέφωνα 210 3692337, 694 2783269.
 
www.ekt.gr, με πληροφορίες από Thessaloniki Science Festival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου