Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Το Έβερεστ όπως δεν το έχετε ξαναδεί

Μια διαδραστική φωτογραφία που σε ταξιδεύει στην πιο μικρή γωνιά του βουνού

Ο κινηματογραφιστής David Breashears και η ΜΚΟ GlacierWorks δημιούργησαν μια εκπληκτική φωτογραφία του όρους Έβερεστ χρησιμοποιώντας 477 άλλες φωτογραφίες που συγκολλήθηκαν.
Η μοναδική αυτή φωτογραφία έχει και διαδραστικό χαρακτήρα καθώς παρέχει την δυνατότητα στον οποιοδήποτε να ζουμάρει πάνω της και να εξερευνήσει κάθε γωνιά του Έβερεστ.
Ο Breashears και η ΜΚΟ προχώρησαν σε αυτή την πράξη θέλοντας να αφυπνίσουν τον κόσμο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Η ομάδα δημιούργησε μία πανέμορφη συλλογή φωτογραφιών από την περιοχή υπό τον τίτλο "τότε και σήμερα". Αυτό που κάποιος μπορεί να δει είναι τα αρνητικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στο ίδιο μέρος, από το 1921 και μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος ο Breashears είπε στην "Daily Mai" πως "είναι κάτι απίθανο, είμαστε κατενθουσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα και ο κόσμος λατρεύει να κλικάρει σε φωτογραφίες της οποίες μπορεί να ζουμάρει... Θέλουμε να μιλήσουμε σε πιο γενικό επίπεδο για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή και συνεργαζόμαστε με την Microsoft και την Royal Geographical Society για αυτόν ακριβώς τον σκοπό".
Πατώντας ΕΔΩ μπορείτε να περιηγηθείτε και εσείς στο Έβερεστ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου