Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Τελεσίγραφο Ομπάμα στο Κογκρέσο για Κλιματική Αλλαγή και ΑΠΕ

Τελεσίγραφο σχετικά με την Κλιματική Αλλαγή έδωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τρίτη στο Κογκρέσο: είτε θα καταρτιστεί ένα σχέδιο μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και προσαρμογής σε έναν ολοένα θερμότερο κόσμο είτε ο Λευκός Οίκος θα συνεχίσει μόνος του.
“Εάν το Κογκρέσο δεν αναλάβει άμεσα δράση για να προστατεύσει τις επερχόμενες γενιές, θα το κάνω εγώ” δήλωσε ο αποφασισμένος Ομπάμα στο πλαίσιο της ομιλίας του για την “Κατάσταση της Ένωσης”.
“Θα δώσω εντολή στο επιτελείο μου να παρουσιάσει εξειδικευμένες λύσεις για το παρόν και το μέλλον με στόχο τη μείωση της ρύπανσης, την προετοιμασία των τοπικών κοινοτήτων για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και την επιτάχυνση της μετάβασης σε πιο βιώσιμες πηγές ενέργειας” πρόσθεσε ο Ομπάμα.
Ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε να εργαστεί για περισσότερη και φθηνότερη ηλιακή και αιολική ενέργεια, αλλά και να επισπεύσει της διαδικασίες εξόρυξης εγχώριου και άρα φθηνότερου φυσικού αερίου στις ΗΠΑ.
“Όλα αυτά δεδομένου ότι τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και ότι προστατεύεται η ατμόσφαιρα και οι υδατικοί πόροι” σημείωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ομπάμα υποσχέθηκε να διαθέσει τα έσοδα από την παραγωγή ορυκτών καυσίμων για την ανάπτυξη των ΑΠΕ, αλλά και της καθαρής μετακίνησης στη χώρα.
Τέλος, ο Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς να μειώσουν στο μισό την κατανάλωση ενέργειας στο σπίτι και στους χώρους εργασίας στα επόμενα 20 χρόνια και δήλωσε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα υποστηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κατασκευάζοντας ενεργειακά αποδοτικότερα κτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου