Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΑΡΤΑ: Ευρωπαϊκές πολιτικές για την ανάπτυξη της υπαίθρου στην κοιλάδα του Αχελώου

Η αγροτική οικονομία και η περιφερειακή ανάπτυξη θα βρεθούν στο επίκεντρο ημερίδας με θέμα «Οι Ευρωπαϊκές πολιτικές για την Ανάπτυξη της υπαίθρου-προοπτικές Ανάπτυξης στην Κοιλάδα του Αχελώου» η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Βραγκιανά του δήμου Αργιθέας, το Σάββατο 6 Ιουλίου. Μεταξύ άλλων, στην ημερίδα θα συζητηθούν: - Οι στόχοι και οι πολιτικές για τη στήριξη και την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
- Η συμβολή της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην περιφερειακή αγροτική ανάπτυξη και τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού στην ύπαιθρο.

- Ο σχεδιασμός, η στρατηγική και ο προγραμματισμός στόχων για τη μείωση του ελλείμματος στο ισοζύγιο των αγροτικών προϊόντων, την αύξηση της παραγωγής τους, τη διασφάλιση της επάρκειας στον διατροφικό τομέα και τη βιομηχανία στη χώρα, τη συγκράτηση των νέων στην ύπαιθρο, τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, την οικονομικότητα των καλλιεργειών και εκτροφών, την προστασία του περιβάλλοντος, την ορθολογική εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, και την παραγωγή ασφαλών προϊόντων για τον καταναλωτή.
- Η ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας, η αποτελμάτωση των αναπτυξιακών προγραμμάτων, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η εξωστρέφεια και η προώθηση των προϊόντων, η αδυναμία ελέγχων και αντιμετώπισης των παράνομων ελληνοποιήσεων και το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή.
- Η στρατηγική για τη γεωργία, την κτηνοτροφία και την ύπαιθρο σε µία εποχή μεγάλων αλλαγών, μέσω της εφαρµοζόµενης αγροτικής πολιτικής της χώρας και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).
Την ημερίδα διοργανώνουν τα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και των Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αθανάσιος Τσαυτάρης, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Παπανικολάου και του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Δανέλλης, ο Κύπριος ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο διευθυντής Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Τάσος Χανιώτης, ενώ θα παρέμβει διαδικτυακά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.Η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους Αργιθέας, Γ.Καραϊσκάκη, Αγράφων και Αμφιλοχίας και θα μεταδiδεται ζωντανά από τον δορυφόρο HELLASAT και από το διαδίκτυο στη διεύθυνση: http://www.filothea.com/acheloosvalley/vragkiana

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου