Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το μεγαλύτερο υδρο-φωτοβολταϊκό πάρκο στον κόσμο συνδέθηκε με το δίκτυο

Η μεγαλύτερη υβριδική υδρο-φωτοβολταϊκή εγκατάσταση παγκοσμίως, συνολικής ηλιακής ισχύος 320 Μεγαβάτ, στο φράγμα Longyangxia στην Κίνα συνδέθηκε με το δίκτυο.
Η κατασκευή της μονάδας που ξεκίνησε το Μάιο στην επαρχία Κουινγκχάι της Κεντρικής Κίνας μεταφράζεται σε 498 εκατ. Κιλοβατώρες καθαρής φωτοβολταϊκής ενέργειας ετησίως.
Η Yingli Green Energy που προμήθευσε φωτοβολταϊκά πάνελ 15 Μεγαβάτ για το έργο επιδιώκει την ενσωμάτωση της ηλιακής ενέργειας στην αρχιτεκτονική, τη γεωργία και άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας.
Πρόσφατα η Yingli προμήθευσε “ηλιακές κουρτίνες” στο πεντάστερο ξενοδοχείο Power Valley International στο Μπαοντίνγκ της ανατολικής Κίνας, ενώ προωθεί την ανάπτυξη της οικολογικής γεωργίας.

Έχει επίσης εγκαταστήσει ηλιακά πάνελ ισχύος άνω των 20 Μεγαβάτ σε μονάδες παραγωγής, χώρους στάθμευσης και άλλες εγκαταστάσεις της εταιρείας τα οποία θα καλύψουν ενεργειακές ανάγκες της τάξης των 23 εκατ. Κιλοβατωρών ετησίως.
Το φράγμα Longyangxia Dam έχει ύψος 178 μέτρα και υποστηρίζει έναν υδροηλεκτρικό σταθμό ισχύος 1,28 Γιγαβάτ.
Η δεξαμενή του έχει χωρητικότητα 24,7 δισ. κυβικά μέτρα νερό το οποίο χρησιμοποιείται για την άρδευση ενός εκατομμυρίου εκταρίων γεωργικής γης.
econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου