Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Πώς θα γίνει η γειτονιά σου λόγω Κλιματικής Αλλαγής;

Η Κλιματική Αλλαγή είναι ίσως το πιεστικότερο πρόβλημα του καιρού μας. Το γεγονός ότι οι συνέπειές της εκδηλώνονται σταδιακά δεν σημαίνει ότι δεν συμβαίνει και ότι δεν επηρεάζει το παρόν και το μέλλον μας.
Ένα νέο πρόγραμμα με την ονομασία World Under Water φιλοδοξεί να μας ανοίξει τα μάτια και με τη χρήση της τεχνολογίας του Google Street View  να μας δείξει πώς θα μοιάζει ο κόσμος εάν η άνοδος της στάθμης των ωκεανών συνεχιστεί με τους ρυθμούς που προβλέπουν οι επιστήμονες.
Το αποτέλεσμα είναι εικόνες σοκαριστικές που μας προειδοποιούν για αυτό που πρόκειται να βιώσουμε εάν δεν στραφούμε σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών.
Στην ιστοσελίδα περιλαμβάνεται η Αθήνα όπου το κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας έχει πλημμυρίσει από νερό.
Η ιστοσελίδα κατασκευάστηκε από την Carbon Story σε συνεργασία με την BBDO και την Proximity Singapore ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών στις 5 Ιουνίου.
Η καμπάνια “World Under Water” με σύνθημα “Σήκωσε τη φωνή σου, όχι τα επίπεδα της θάλασσας” φιλοδοξεί να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες του κόσμου ώστε να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να υποστηρίξουν τις δράσεις ανάσχεσης της Κλιματικής Αλλαγής.

econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου