Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προσκλήσεις - Προκηρύξεις

Κατασκευή Αντιπλημμυρικών και Συνοδών Έργων

Πρόληψη κινδύνων, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης και εφαρμογής σχεδίων και μέτρων για την πρόληψη και τη διαχείριση των φυσικών και των τεχνολογικών κινδύνων.

Επιχειρησιακό πρόγραμμα

Ποσοστό συγχρηματοδότησης

100% (Ταμείο Συνοχής)

 

 

Περιοχή εφαρμογής

1.       Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
2.       Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
3.       Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
4.       Περιφέρεια Ηπείρου
5.       Περιφέρεια Θεσσαλίας
6.       Περιφέρεια Κρήτης
7.       Περιφέρεια Πελοποννήσου
8.       Περιφέρειες του Στόχου Σύγκλιση

 

Τομείς ενδιαφέροντος

 

Κατηγορία δικαιούχων

 

1. Υπουργεία – ΝΠΔΔ
2. Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Α' και Β' βαθμού)
3. Άλλα νομικά πρόσωπα

 

Σε ποιους απευθύνεται

 

1. Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
2. Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης A' και Β' βαθμού, αναπτυξιακοί οργανισμοί, αναπτυξιακές εταιρίες, δημοτικές ή διαδημοτικές επιχειρήσεις
3. Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)

Όροι και προϋποθέσεις

Η υποβολή των αιτήσεων περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
(i) Αίτηση Χρηματοδότησης, υπόδειγμα της οποίας επισυνάπτεται στην παρούσα πρόσκληση (Παράρτημα Ι), και βρίσκεται δημοσιευμένο στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.epperaa.gr
(ii) Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης (ΤΔΠΠ), υπόδειγμα και οδηγίες συμπλήρωσης του οποίου, επισυνάπτονται στην παρούσα πρόσκληση (Παράρτημα ΙΙ), διατίθενται από την ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ (Αερ. Παπαναστασίου 34) και βρίσκονται δημοσιευμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνσηwww.epperaa.gr. Προτάσεις που υποβάλλονται χωρίς τη χρήση του τυποποιημένου εντύπου
ΤΔΠΠ απορρίπτονται.
(iii) Βεβαίωση διαχειριστικής επάρκειας δικαιούχου, εφόσον έχει χορηγηθεί έως την ημερομηνία έναρξης της αξιολόγησης. Σε περίπτωση που ο Δικαιούχος εκτελεί έργο για λογαριασμό άλλου υπόχρεου φορέα ο οποίος δεν έχει Διαχειριστική
Επάρκεια, θα πρέπει να υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ τους μέχρι την ένταξη του έργου.
(iv) Στοιχεία τεκμηρίωσης αρμοδιότητας του Δικαιούχου για την εκτέλεση της πράξης π.χ. σχετική νομοθεσία ή/και προγραμματική σύμβαση.
(v) Χρηματοοικονομική ανάλυση προσδιορισμού συντελεστή ελλείμματος χρηματοδότησης για τα έργα που παράγουν έσοδα (για τα έργα που υπόκεινται στη σχετική υποχρέωση βάσει του άρθρου 55 του Καν.1083/2006 όπως ισχύει) ή βεβαίωση μη παραγωγής εσόδων για τα έργα που δεν παράγουν έσοδα (Παράρτημα ΙΙΙ).
(vi) Βεβαίωση του δικαιούχου ή του φορέα χρηματοδότησης περί μη χρηματοδότησης της προβλεπόμενης δαπάνης της πράξης από άλλο ΕΠ στο πλαίσιο της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου (Παράρτημα ΙV)
(vii) Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης και των αντίστοιχων αρμοδιοτήτων του. Σε περίπτωση που δεν υφίσταται φορέας λειτουργίας του έργου, ο Δικαιούχος θα πρέπει, πριν την ολοκλήρωση του έργου να έχει εξασφαλίσει τον ορισμό ή τη δημιουργία συγκεκριμένης επαρκούς δομής ή υπηρεσίας για την απρόσκοπτη λειτουργία του έργου. Η δέσμευση αυτή θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην απόφαση ένταξης της Πράξης.
(viii) Βεβαίωση έναρξης ή μεταβολής εργασιών μη φυσικού προσώπου (μη φυσικό πρόσωπο: νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων) εφόσον διαθέτει ο δικαιούχος.
(ix) Αίτηση επιβεβαίωσης χρηματοδοτικής ενίσχυσης» βάσει των άρθρων 39 έως 41 του Καν.(ΕΚ) 1083/2006 και σύμφωνα με τα υποδείγματα (XXI ή XXII) του Καν. (ΕΚ) 1828/2006 όπως τροποποιήθηκε από τον Καν. (ΕΚ) 846/2009 στις περιπτώσεις μεγάλων έργων υποδομών ή παραγωγικών επενδύσεων (Παράρτημα V). Εφόσον η εν λόγω αίτηση δεν υποβληθεί με την πρόταση ο
δικαιούχος υποχρεούται να συντάξει και αποστείλει στην ΕΥΔ την εν λόγω αίτηση εντός δύο μηνών από την ένταξη της πράξης.
(x) Λοιπά στοιχεία που θεωρούνται απαραίτητα από την ΕΥΔ ανάλογα με το είδος της πράξης και ειδικότερα:
1.       Οι μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης της προτεινόμενης πράξης
2.       Η μελέτη εφαρμογής του αναδόχου σε κάθε περίπτωση που εφαρμόζεται το σύστημα «μελέτη-κατασκευή»
3.       Το σύνολο των εγγράφων της διαδικασίας δημοπράτησης δηλαδή:
·         Αναλυτική Διακήρυξη και αντίγραφα δημοσιεύσεων στον ελληνικό και στον
ευρωπαϊκό τύπο (εφόσον απαιτείται)
·         Οικονομική προσφορά προσωρινού αναδόχου
·         Τεχνική προσφορά προσωρινού αναδόχου
·         Έγγραφα παραλαβής αιτήσεων συμμετοχής
·         Κατάλογος διαγωνιζομένων που υπέβαλαν προσφορά
·         Αλληλογραφία με τους διαγωνιζομένους για παροχή διευκρινήσεων
·         Απόφαση Συγκρότησης Επιτροπής
·         Πρακτικά Επιτροπής
·         Εισηγήσεις στην Αρμόδια Αρχή για έγκριση του αποτελέσματος και αποφάσεις αρμόδιας Αρχής
·         Ενστάσεις και Προσφυγές-απαντήσεις αυτών
·         Πρακτικό Ελεγκτικού Συνεδρίου
·         Έγγραφο ενημέρωσης διαγωνιζομένων για το αποτέλεσμα διαγωνισμού
·         Βεβαίωση Αναθέτουσας Αρχής ότι δεν υφίστανται εκκρεμότητες από ενστάσεις, προσφυγές, ασφαλιστικά ή άλλα ένδικα μέτρα κατά του διαγωνισμού και των αποφάσεων που τον αφορούν
·         Σχέδιο ανακοίνωσης σύμβασης στην ΕΕ (εφόσον απαιτείται)
·         Βεβαίωση Αναθέτουσας Αρχής ότι τα αιτηθέντα από τον προσωρινό ανάδοχο δικαιολογητικά (π.χ. Βεβαίωση εγγραφής σε επαγγελματικό ή εμπορικό μητρώο (ή ανάλογη ένορκη βεβαίωση ή πιστοποιητικό), τυχόν δικαιολογητικά περί ονομαστικοποίησης μετοχών, περί μη κήρυξης σε πτώχευση, αποδεικτικά φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας κλπ) έχουν προσκομιστεί και πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και των όρων της διακήρυξης.
4.       Απόφαση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων του ΥΠΑΑΥΜΔΙ περί αποδοχής του
συστήματος «μελέτη-κατασκευή» όπου αυτό εφαρμόζεται
5.       Αντίγραφα συμβάσεων
6.       Προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υποέργων/πράξης
7.       Αντίγραφο του τελευταίου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών
8.       Το σύνολο των πιστοποιήσεων εφόσον έχουν υπάρξει πληρωμές μαζί με αντίγραφα τιμολογίων αναδόχου και αποδεικτικών πληρωμής καθώς και αποδεικτικά έγγραφα εξόφλησης πληρωμών
9.       Αποφάσεις χρηματοδότησης πράξης
10.   Τυχόν πορίσματα ελέγχων
11.   Περιβαλλοντικοί Όροι ή απαλλαγή
12.   Συμβόλαιο αγοράς ή κατάλληλα έγγραφα που θα αποδεικνύουν την κυριότητα ή την παραχώρηση της έκτασης της ΕΕΛ και των αντλιοστασίων στον τελικό δικαιούχο του έργου
13.   Οι απαλλοτριώσεις και η αγορά γης είναι επιλέξιμη δαπάνη σε ποσοστό έως 10% του κόστους του έργου και στην περίπτωση που η σχετική δαπάνη έχει ήδη καταβληθεί εντός της περιόδου επιλεξιμότητας. Κατά την ένταξη του έργου πρέπει να έχει κηρυχθεί η απαλλοτρίωση και να υπάρχει Π/Υ του κόστους.
14.   Σε κάθε περίπτωση, η χρηματοδότηση εργασιών εκτός του ΕΣΠΑ θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένη κατά την ένταξη του έργου (να υπάρχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις π.χ. από δάνειο, ιδίους πόρους, πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, Νομαρχιακά Προγράμματα).

 

 

Τι χρηματοδοτείται

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύνανται να χρηματοδοτηθούν πράξεις οι οποίες διαθέτουν συμβάσεις σε ένα ή περισσότερα υποέργα (εργολαβίες) και εφόσον οι πράξεις αυτές οδηγούν σε ολοκληρωμένα και λειτουργικά έργα εντός της περιόδου επιλεξιμότητας της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου.

 

Προϋπολογισμός

€ 10.000.000

 

Περίοδος υποβολής

από 19/12/2012 έως 30/4/2013

Ο υποψήφιος δικαιούχος υποβάλλει την πρότασή του μέσω της ηλεκτρονικής υποβολής του ΟΠΣ. Κατά την ηλεκτρονική υποβολή αποστέλλει συνημμένα σε μορφή pdf το υπογεγραμμένο Τεχνικό Δελτίο Προτεινόμενης Πράξης καθώς και όλα τα απαιτούμενα συνοδευτικά έγγραφα, ενώ η χρηματοοικονομική ανάλυση υποβάλλεται σε μορφή Excel. Σε περιπτώσεις που ορισμένα συνοδευτικά έγγραφα όπως μελέτες, τεύχη δημοπράτησης κ.α. λόγω μεγάλου όγκου δεν είναι δυνατόν να υποβληθούν ηλεκτρονικά, ο δικαιούχος υποχρεούται να τα αποστείλει στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ στη διεύθυνση Αεροπόρου Παπαναστασίου 34, 115 27 Αθήνα τις ώρες 9:00-15:00, το αργότερο έως την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασής του. Τα πρωτότυπα έγγραφα της πρότασης υποβάλλονται και ταχυδρομικώς επί αποδείξει με ημερομηνία αποστολής την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής τους.

Σχετικά αρχεία

·         Πρόσκληση (PDF - 207,61 Kb)
·         Συνοδευτικά αρχεία (ZIP - 755,42 Kb)
Πληροφορίες - Στοιχεία επικοινωνίας
Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη»
Ηλεκτρονική διεύθυνση
Διεύθυνση: Αεροπόρου Παπαναστασίου 34β, 115 27 Αθήνα
Τηλ: 213 2142218
Φαξ: 210 6920437
Κα Σοφία Γερογιαννάκη
213 2142218


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου